Kako su, navodeći incijale osumnjičenog, saopćili iz Policijske uprave Prijedor, slučaj im je prijavljen sinoć oko 20.40 sati.

Nakon što je pucao prema objektu, Marjanović se vozilom "opel corsa" udaljio u nepoznatom pravcu.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu pričinjena znatna šteta.

- Policijski službenici Policijske uprave Prijedor intenzivno tragaju za R. M. kojem se na teret stavlja izvršenje krivičnih djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji će nakon pronalaska lica i kompletiranja predmeta, odlučiti o daljem postupanju - navela je u saopćenju glasnogovornica PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine kada je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vrijeđao povratnika, sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

On ga je tada, uz prijetnje, davljenje i udarce natjerao da s prikolice skine naljepnicu sa grbom BiH. Snimak torture objavio je na svom Facebook profilu nakon čega je uhapšen.

U januaru ove godine policija mu je u Bosanskoj Dubici oduzela "VW touran" nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.

U pretresu vozila je otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.