open-navfaktor-logo
search
Akcija PU Konjic
Poznat identitet uhapšenog Austrijanca, evo šta su mu našli u rodnim Ćališima
Tomislav Čališ (40) državljanin Austrije, porijeklom iz BiH, kojeg su pripadnici Sektora kriminalističke policije iz Konjica uhapsili jučer na području Prozora, gdje su zaplijenili veću količinu droge, predat je danas u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.
03.02.2020. u 14:20
get url
text

On je danas doveden iz prostorija za zadržavanje pred tužiteljicu, gdje je saslušan.

Tužiteljica koja rukovodi istragom nam je potvrdila da će uputiti prijedlog da mu odredi jednomjesečni pritvor. Na teret mu se stavlja neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Podsjetimo, akcija hapšenja je jučer rano ujutro izvedena u mjestu Ometala, u zaseoku Ćališi.

Pretresena je kuća i pomoćni objekti koje koristi ovaj 40-godišnjak i tom prilikom je pronađena laboratorija za vještački uzgoj skanka (genetski modifikovana marihuana) i veća količina ove droge, koja je već bila spremna za tržište.

VEZANI TEKST - Probudili ga specijalci: Državljanin Austrije u rodnom selu kod Prozora napravio laboratoriju skanka

U laboratoriji je pronađen inkubator za vještački uzgoj biljaka sa mladim sadnicama, pet staklenih tegli i dvije PVC vreće sa suhom marihuanom, četiri kutije sjemenki marihuane i neutvrđena količina na sušenju u više prostorija, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Pretresom objekta još je pronađeno 11 mobilnih telefonskih aparata, precizna vaga, tri laptopa, te određena količina predmeta koji su privremeno izuzeti i koristit će se u kriminalističkoj istrazi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.