open-navfaktor-logo
search
Sarajevotaxi
Pozivi i plaćanje vožnje od sutra i putem aplikacije "mojTaxi"
Korisnici aplikacije "mojTaxi" u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevotaxi, ne samo da mogu naručiti već i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju, ako posjedujete Mastercard karticu bez obzira kojoj banci pripadate
14.08.2019. u 17:06
get url
text

Sarajevotaxi od sutra (15. augusta) uvodi inovacije u svom poslovanju tako što olakšava narudžbu i plaćanje usluga taksi prijevoza u Sarajevu.

Korisnici aplikacije "mojTaxi“ u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevotaxi, moći će naručiti i platiti vožnju putem ove mobilne aplikacije, ako posjeduju Mastercard karticu bez obzira kojoj banci pripadaju. Potrebno je da imaju Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.

Već u oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran pametnog telefona, potvrdili su za Faktor iz Sarajevotaxija.

Na kraju vožnje, na mobilni telefon korisnika usluge stiže obaveštenje o visini računa čije plaćanje je potrebno potvditi, i tako će jednim klikom izvrštiti plaćanje usluge taksi prijevoza. 

 

Aplikacija "mojTaxi“ jednostavna za korištenje i pokazuje kako pozvati brzo i jednostavno taksi, bez komplikovanih procedura i gubljenja vremena. Taksi uz pomoć ove aplikacije može se pozvati na dva načina: 

Automatski poziv najbližeg slobodnog vozila

U gornjem lijevom uglu vašeg ekrana, odaberite opciju poziva taksija. Aplikacija koristi Google Maps, i formularu koji će se pojaviti, zahvaljujući GPS u vašem telefonu, prikazat će ulicu u kojoj se trenutno nalazite. U ovom momentu Google Maps ponekad ne nudi opciju kućnih brojeva, pa u formular, ukoliko nema broja, trebate unijeti i tačnu adresu sa kućnim brojem, ili možete izbrisati adresu i unijeti objekat gdje želite da dođe taxi po vas, na primjer u polje adrese možete unijeti hotel Europa. Taxi vozači, iako ne upišete tačnu adresu, na tabletu u vozilu vide lokaciju sa koje ste uputili poziv.

Nakon što potvrdite adresu, "mojTaxi app" će locirati najbliže slobodno vozilo. Kada vozač prihvati vožnju, na vašem ekranu će se ispisati broj taxi vozila koji dolazi po vas, a na mapi će odabrano taxi vozilo biti obilježeno “zlatnim” pinom. Kretanja vozila na mapi su u realnom vremenu, uz “osvježenje” lokacije svakih pet sekundi, tako da vozilo koje dolazi po vas možete pratiti na mapi unutar aplikacije i razlikovati ga od ostalih vozila.

Manuelni odabir taxi vozila

Ukoliko ne želite automatski odabir, možete odabrati i bilo koje vozilo u vašoj blizini označeno zelenim pinom na mapi u aplikaciji. Plava tačka je vaša lokacija, i u odnosu na nju možete vidjeti vozila koja se kreću u vašoj blizini. Dodirom na bilo koji zeleni pin, pokrećete poziv tom vozilu. Nakon što upišete tačnu adresu ili navede lokaciju, hotel „Europa”, potvrdite izbor, i poziv će biti upućen. Vozač će odgovoriti u roku od 10 sekundi. Ukoliko to ne učini (jer je u međuvremenu primio drugi poziv, ili jer se nalazi predaleko od vaše lokacije) aplikacija će vam ponuditi da pokrenete automatski odabir najbližeg vozila, ukoliko to ne želite, možete pokušati pozvati drugo vozilo ponavljanjem gore opisane procedure.
Da bi mogli pozivati taxi vozila putem aplikacije mojTaxi potrebno je da se registrujete sa validnom e-mail adresom, te da aktivirate vaš nalog. Nakon aktivacije, u vašem profilu će biti sačuvani svi vaši pozivi, kao i taxi vozila sa kojim ste se vozili.

Ukoliko nešto zaboravite u vozilu, lako možete u vašem profilu pronaći broj taksija čije ste usluge koristili i kontaktirate Sarajevotaxi da pronađete zaboravljene stvari.  

Aplikacija "mojTaxi“ dostupna je putem Google Play i App Storea,  a može se preuzeti i na web stranici https://www.mojtaxi.ba/.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.