Olujni vjetar proširio je vatru na rastinje oko trafo-stanice u Zagoriču zbog čega su preventivno isključili struju

Kuća Dragoljuba Krgovića izgorjela je u blizini trafostanice u podgoričkom naselju Zagorič. Krgović je za "Vijesti" kazao da su uzrok požara grom i strujni udar.

U Doljanima i u Maslinama vatra je ranije zahvatila pomoćne objekte. Pretpostavlja se da je uzrok požara strujni udar, na terenu je veliki broj vatrogasnih ekipa. 

Na području Lješanske nahije, između sela Podstrana i Bigor, aktivan je veliki požar, koji za sada veliki broj ekipa vatrogasaca drži pod kontrolom.

- Veliki je front požara, nastojimo da držimo vatru dalje od kuća. Aktivan je i požar u blizini Univerziteta "Donja Gorica" - kazao je komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Lazar Čađenović.

Veći dio grada bio je bez struje nekoliko sati, a napajanje je normalizovano oko 18 sati.

Bez struje su bili dio grada preko Morače, centar, Zabjelo, Zagorič, a struju postepeno dobijaju pojedina naselja.

Zbog nestanka struje nisu radili semafori na saobraćajnim raskrnicama, pa je u gradu oko 15 sati bio saobraćajni kolaps.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Andrija Čađenović kazao je da su se zbog saobraćajnog kolapsa vatrogasci teško probijali ulicama grada, a da su u jednom trenutku u Donjoj Gorici bile ugrožene kuće.

Nekoliko borova je palo pod naletima vjetra u Tološima na saobraćajnicu, zbog čega se saobraćaj otežano odvija i u tom dijelu grada.

Ekipe gradskih službi uklanjaju drveće koje je palo na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. 

Oko 15:30 sati u Podgorici je puhao vjetar snage oko 80 km na sat.