open-navfaktor-logo
search
Uzrok još nepoznat
Požar u sjedištu političke partije Pokret Nahda u Tunisu: Poginula jedna, povrijeđeno više osoba
Najmanje jedna osoba poginula je u požaru koji je u popodnevnim satima izbio u sjedištu političke partije Pokret Nahda u Tunisu.
09.12.2021. u 19:33
get url
text

Rukovodstvo te političke opcije saopćilo je da je požar izbio oko 15 sati po lokalnom vremenu i da je jedna osoba poginula, a više povrijeđeno.

- Još uvijek nije poznat uzrok izbijanja požara, a veća katastrofa spriječena je brzom intervencijom timova Civilne zaštite - navodi se u saopćenju.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi kako u prvim trenucima požara ljudi pokušavaju kroz prozore napustiti zgradu iz koje izlazi velika količina dima.

Jedan od čelnika partije Nureddin al-Bahiri kazao je da je požar izbio u prizemlju i da se dim brzo digao na više spratove objekta.

- Među povrijeđenim u požaru su i zamjenik predsjednika Nahde i bivši premijer Ali al-Urayyid i član Upravnog vijeća partije Abdulkerim al-Haruni - rekao je Al-Bahiri.

Pokret Nahda je demokratska politička partija koja ima 53 zastupnika u parlamentu Tunisa koji broji ukupno 217 zastupničkih mjesta.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.