open-navfaktor-logo
search
Finansijska kriza
"Požar" u Prijedoru još nije ugašen: Hoće li Rudar igrati u nedjelju protiv Radnika?
Požar u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor i dalje gori, doduše, nešto manjom žestinom, ali da bi bio potpuno ugašen, Uprava kluba će morati da pronađe novac za decembarske i januarske plaće igrača, te ostatke dugova iz prethodne sezone.
11.03.2022. u 15:55
get url
text

Pozicija između čelnika Rudara i fudbalera mogla bi se opisati kao pat. Ekipa je u štrajku, odbija da trenira i neće početi sa radom dok ne dobije novac, ali će kako piše Glas Srpske igrati nedjeljnu utakmicu protiv Radnika.

S druge strane, uprava kluba sa Gradskog stadiona shvatila je ozbiljnost situacije, održala je više hitnih sastanaka i radi sve što je u njenoj moći da što prije zakrpi "rupe".

Predsjednik Rudar Prijedora Aleksandar Topić otkrio je da je zajedno sa direktorom Mićom Despotovićem, održao sastanak sa predstavnicima tri najveća klupska sponzora. I, kako kaže, optimista je da će stvari krenuti nabolje.

- Svako od nas je na sebe uzeo dio obaveze kako bi danas bio isplaćen dug za decembar. Trudit ćemo se da danas riješimo i januarsku plaću, ali to ne možemo da garantujemo. Ona će biti isplaćena najkasnije iduće sedmice. Svi zajedno radimo na ovom i siguran sam da ćemo riješiti probleme. Danas ćemo se sastati i sa igračima, prezentovati im naš plan i, nadam se, postići dogovor - optimista je Topić.

Igrače, kako kažu, više bole neispunjena obećanja i obmane, nego sama činjenica da plaće i stanarine kasne nekoliko mjeseci. Jedan od igrača tvrdi da je Uprava bar pet, šest puta obmanula igrače, koji su najavili štrajk i nakon povratka sa priprema u Medulinu. I tada su bili obmanuti.

VEZANI TEKST - Kriza u Prijedoru: Fudbaleri Rudara odbili izaći na trening 

- Ovdje pričamo o prilično skromnim primanjima. Nisu to plaće na nivou Zrinjskog, Borca, Sarajeva. Sa 150, najviše 200 hiljada KM zatvorili bi bukvalno sve dugove.

Ako klub uz takve sponzore ne može da funkcioniše i pronađe taj novac, zašto onda mi da rizikujemo svoje zdravlje - poručili su za Glas iz svlačionice Rudara, dodavši:

- Naš cilj je opstanak, a bilo kakve kazne bi nas dodatno udaljile od njega. Ima još dosta da se igra, preostalo je još 12 utakmica i možda je sada pravo vrijeme da se osvijeste svi u klubu i oko njega, i da se stvari pomjere sa mrtve tačke. Činjenica da do meča nećemo trenirati komplikuje nam šanse. S obzirom na užasne terene, raste mogućnost za povrede. Ali, čini se da je malo kome stalo i da smo mi igrači prepušteni sami sebi.

Rudar je trenutno na pretposljednjoj poziciji premijerligaške tabele sa 16 bodova. Imaju bod više od posljednjeplasiranog Radnika, a tri manje od od Leotara i Posušja, ekipa koje su trenutno u mirnoj luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.