open-navfaktor-logo
search
Gašenje još traje
Požar u Buča Potoku stavljen pod kontrolu, šteta ogromna, više ljudi bez krova nad glavom
Požar koji je rano jutros izbio u sarajevskom naselju Buča Potok, a u kojem je potpuno izgorjelo više stambenih objekata, zasad je lokaliziran, ali gašenje i dalje traje.
20.08.2021. u 10:05
get url
text

Kazali su to Faktoru iz Profresionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB) čije ekipe su od 7.45 sati na ovoj lokaciji.

VEZANI TEKST - Sarajevo: Crni gust dim se nadvio nad Buča Potokom, izgorjelo osam stanova u barakama

- U toku je iskopavanje i gašenje, zasad je spriječeno dalje širenje vatre na ostale objekte. Prema informacijama kojima zasad raspolažemo niko nije povrijeđen - kazao je dežurni u PVB-u.

Požar je vatrogascima prijavljen u 7.35 sati, 10 minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara, a u 8.05 već je bio pod kontrolom, precizirali su iz PVB-a.

Materijalna šteta koja je načinjena na nekadašnjim "Vranicinim" barakama, u kojima je zadnjih godina živjelo više porodica, ogromna je.

{$galerijaFotografija}

Kako se naša ekipa uvjerila na mjestu događaja, najmanje osam stambenih objekata u nizu potpuno je izgorjelo i u njima se više neće moći stanovati.

Uzroci požara zasad nisu poznati, a više informacija bit će poznato nakon što policija, koja trenutno osigurava mjesto događaja i nikome ne dozvoljava pristup, obavi uviđajne radnje. 

Požar Nusreta Prohića 20.08.2021
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.