open-navfaktor-logo
search
Stoper Olympiacosa
Povremeni reprezentativac Portugala uhapšen zbog optužbi za silovanje maloljetnice
Stoper Olympiacosa Ruben Semedo, koji je prošle godine debitovao za reprezentaciju Portugala, uhapšen je u Atini s još jednim muškarcem pod optužbom da su grupno silovali 17-godišnjakinju.
31.08.2021. u 17:35
get url
text

Semedo je djevojku upoznao u baru u Oroposu. Ona tvrdi da ju je tamo napio, nakon čega su je on i prijatelj odveli do kuće fudbaleru Glyfadi. Tamo su je, prema riječima maloljetnice, silovali.

Ona je s majkom potom otišla na policiju i sve prijavila. Protiv Semeda je prvo raspisana potjernica, a potom uhapšen u svojoj kući.

Objavljen je i video snimak koji prikazuje Semeda kako ga nakon ispitivanja s lisicama na rukama odvode u pritvor.

Dok se kretao ka policijskom vozilu portugalski fudbaler je vikao prema okupljenim novinarima.

- Nevin sam! Vidjet ćete to i onda dođite, kada se dokaže da sam nevin! Sve je ovo zbog novca! Da nisam fudbaler, ne bih bio ovdje! - poručio je Portugalac.

Ipak, Semedo ima ozbiljan kriminalni dosje. U januaru 2018. godine kao igrač Villarreala uhapšen je u kafiću, a tom priliku je tokom svađe prijetio pištolje. Mjesec dana poslije uhapšen je zbog mučenja čovjeka s još dvojicom saučesnika. Tada je su provalili u kuću čovjeka kojeg su mučili i opljačkali je. Zbog ovog incidenta je optužen za pokušaj ubistva, nakon čega je pritvoren.

Iz zatvora je pušten u julu 2018. godine nakon što je platio 30 hiljada kaucije. Suočen s bezuvjetnom zatvorskom kaznom priznao je otmicu, pljačku, nanošenje povreda i ilegalno posjedovanje oružja. Kažnjen je s 46 hiljade eura i zabranjen mu je ulazak u Španiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.