open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Povremeni reprezentativac Albanije potpisao za Zrinjski
Zrinjski i Tirana postigli su dogovor o transferu 22-godišnjeg lijevog beka Marsela Ismajlgecija, koji je danas sa Plemićima potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.
31.01.2023. u 17:08
get url
text

Kapiten albanskog prvaka u dresu Tirane je upisao 122 zvanična nastupa uz 10 pogodaka i 14 asistencija, dva nastupa upisao je i za A reprezentaciju svoje zemlje, a 2021. godine Fudbalski savez Albanije (FSHF) izabrao ga je za najboljeg mladog igrača Albanije.

VEZANI TEKST - Zrinjski uz pomoć ChatGPT traži pojačanje: Pretraga u toku...

- Zadovoljni smo angažmanom Marsela Ismajlgecija, jer igrač njegovih kvaliteta odgovara našoj strategiji i ciljevima. Nastavit ćemo jačati našu ekipu kako bismo ispunili očekivanja i ostvarili planirana postignuća - poručio je Amir Gross Kabiri, dopredsjednik Zrinjskog.

Plemići su aktuelni prvaci i lideri nakon jesenjeg dijela sezone.

Tokom zimske pauze došlo je do promjene trenera, a Sergeja Jakirovića, koji je prešao u Rijeku naslijedio je Krunoslav Rendulić. Logično, usljed toga, došlo je i do promjena u igračkom kadru.

Albanski mediji prije nekoliko dana već su pisali da će dvadesetdvogodišnji Albanaca potpisati ugovor sa Zrinjskim, a prvak BiH će za transfer platiti oko 300.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.