open-navfaktor-logo
search
Mundijal u Kataru
Povrede i Walid Regragui otvaraju Hrvatskoj vrata bronzane medalje?
Marokanski san o svjetskom naslovu zaustavljen je sinoć u polufinalu Svjetskog prvenstva.
15.12.2022. u 19:50
get url
text

Bolji od izabranika Walida Regraguia bio je aktuelni prvak svijeta Francuska rezultatom 2:0.

Lavovi Atlasa su tako ostali bez ispunjena svog sna, ali još su u igri za medalju jer ih čeka susret za treće mjesto protiv Hrvatske u kojem imaju priliku postati prva selekcija s medaljom koja ne dolazi s evropskog ili američkog kontinenta.

Svjestan je toga selektor Regragui, koji će imati težak posao složiti ekipu, budući da mu je nekoliko igrača povrijeđeno, a drugi su mu umorni i potrošeni.

Osim toga, imat će dan manje za odmor i oporavak od Hrvatske pa bi mogao povući i neke drastične poteze.

- Pred nama je psihički teška utakmica. Namjeravamo dati priliku onima koji nisu igrali. Svi moraju učestvovati, a želimo uzeti to treće mjesto - najavio je kratko nakon utakmice Regragui subotnji susret.

Maroko je već ostao bez prva dva stopera Aguerda i Saissa. Obojica su bili najavljeni za utakmicu protiv Francuske, ali Aguerd je otpao tokom zagrijavanja, dok je Saiss morao napustiti igru u 20. minuti.

Susret će propustiti fudbaler Bayerna Noussair Mazraoui. Zbog povrede kuka također je propustio utakmicu četvrtfinala protiv Portugala. Vratio se protiv Francuske, ali nije mogao igrati više od prvog poluvremena.

S druge strane, selektor Vatrenih Zlatko Dalić najavio je da neće mijenjati sastav za ovaj duel, što će biti velika prednost za Hrvatsku.

Utakmica za bronzanu medalju između Maroka i Hrvatske na programu je u subotu od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.