open-navfaktor-logo
search
Ministar posjetio porodicu
Povratnika Hariza Osmanovića iz Cerske usmrtila freza
Povratničku porodicu Osmanović iz naselja Cerska u općini Vlasenica prije nekoliko dana zadesila je tragedija - nosioca ovog domaćinstva Hariza Osmanovića usmrtila je poljoprivredna mašina prilikom obavljanja redovnih poslova.
18.05.2023. u 15:10
get url
text

Iza Hariza ostala je supruga Jasmina i troje djece. 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio porodicu Osmanović, kako bi im iskazao podršku.

- Suosjećamo s porodicom Osmanović, koju je zadesila velika tragedija. Prilikom posjete, od najbližih, ali i komšija, imali smo priliku čuti da je Hariz bio vrijedan čovjek, koji je volio svoj rodni kraj, a da je ponos koji se vidio u njegovoj ličnosti ulijevao snagu svima oko njega. Također, uvjerili smo se da porodica Osmanović ima iskrenu podršku komšiluka, a uz podršku svih nas, vjerujemo da će njihova bol biti nešto lakša. I naša današnja posjeta, ali i buduće djelovanje, je s ciljem da budemo oslonac, u pravom smislu te riječi, da ponudimo svaku vrstu pomoći Harizovoj djeci, supruzi, braći - izjavio je ministar Dizdar tokom današnje posjete, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.