open-navfaktor-logo
search
Trendovi
Povratak kultnog modela koji je vrhunac popularnosti doživio u 70-im
Pret-a-porter kolekcije slavnih modnih kuća za proljeće/ljeto 2020. godina najavile su razne trendove, a među njima i povratak jednog kultnog modela.
11.03.2020. u 08:19
get url
text
Foto: Ilustracija

To su legendarne traperice. Prema podacima modnih stručnjaka, hlače širokih zvonolikih nogavica prvi su se put pojavile krajem 19. stoljeća u flotama Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država.
Varijanta tih hlača napravljena od trapera počela se nositi u 60-im godinama 20. stoljeća, a vrhunac popularnosti doživjela je u 70-im. Gotovo da nema rock i pop zvijezda iz tog razdoblja koje ih nisu nosile.

Traperice se pamte i kao modni simbol hipijevskog pokreta.

S obzirom na povezanost s "djecom cvijeća", modni dizajneri traperice često uvrste u kolekcije za proljeće. To je doba godine kada baš sve oko nas procvjeta, uključujući i odjevne kombinacije koje obogaćujemo komadima s cvjetnim uzorkom.

Stoga ne čudi to što traperice najčešće viđamo u kombinaciji s lepršavim bluzama i košuljama ukrašenim printovima raznog cvijeća. Sudeći prema ovosezonskim kolekcijama modnih kuća, najpopularnije će biti traperice koje imaju lagani prijelaz i umjereno se šire.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.