open-navfaktor-logo
search
Socijalno ugroženim
Povodom Uskrsa Merhamet podijelio 300 paketa
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet podijelilo je povodom katoličkog Uskrsa 300 prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama u Sarajevu, Tuzli, Travniku, Mostaru, Maglaju i Goraždu, saopćila je ta organizacije.
13.04.2020. u 16:49
get url
text

Kao i svake godine, pakete je osigurao Merhamet Njemačke.

Regionalni odbor Merhameta Sarajevo je pakete danas podijelio, među ostalima, katoličkim porodicama u Župi Svetog Leopolda Mandića u naselju Briješće.

Župnik Josip Vajdner, kojem su uručeni paketi za katoličke porodice, zahvalio je za lijepi gest te naglasio da je Merhamet potvrdio da pomaže svima kojima je potrebna pomoć, bez obzira na vjeru i naciju.

- Zahvaljujući dobroti Merhameta danas ćemo obradovati porodice u našoj župnoj zajednici koje su u najvećoj potrebi - kazao je Vajdner.

Direktor Regionalnog odbora Merhameta Sarajevo Munib Bujak je izrazio zadovoljstvo što je Merhamet obradovao sugrađane katoličke vjere na njihov najveći blagdan.

Povodom Uskrsa, socijalno ugroženim sugrađanima katoličke vjere pakete su podijelili i regionalni odbori Merhameta u Tuzli, Travniku, Mostaru, Maglaju i Goraždu.

Merhamet Njemačke u vrijeme uskršnjih praznika, uz pomoć velikog broja njemačkih i bh. donatora, organizira akciju “Kinderkarawane” (dječiji karavan), u kojoj je planirana podjela većeg broja paketa za djecu slabijeg imovnog stanja.

- Zbog ograničene slobode kretanja, zbog činjenice da djecu nije moguće okupiti po školama, vrtićima ili u bilo kojim drugim ustanovama, a naročito zbog činjenice da je koronavirus paralisao ekonomiju i da velikom broju ljudi gubitak posla, odlučili smo ove godine osigurati prehrambene pakete - kazao je direktor Merhameta Njemačke Nedim Kadirić.

Merhamet Njemačke prikupio je 12.000 eura i uplatio Merhametu za kupovinu prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice širom BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.