Kako je potvrđeno za AA iz Gradske uprave Sarajeva, projekcija će se održati na inicijativu novoizabrane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Na ovaj način glavni grad Bosne i Hercegovine želi simbolično odati počast Divjaku na svemu što je uradio tokom života za grad i državu.

Gradonačelnica Karić je na društvenim mrežama napisala da je general Divjak simbol herojske odbrane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine.

- Povodom smrti dobrog čovjeka i našeg heroja dala sam nalog da na zgradi Vijećnice bude projekcija u čast čika Jove. General Divjak je simbol herojske odbrane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine, ali i postratne obnove bosanskohercegovačkog društva. U godinama koje su uslijedile nakon agresije na BiH, kroz Udruženje Obrazovanje gradi BiH pomogao je mnogima, prije svega djeci poginulih boraca i ostalim ugroženim kategorijama. Bio je prvi nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti, iz Bosne i Hercegovine. U ime Grada Sarajeva i svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće porodici i prijateljima - navela je.

General Divjak preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 84. godini.