open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja su obišli spomen-obilježja, položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.
04.05.2020. u 11:26
get url
text

Kako je planirano programom obilježavanja Dana Općine Centar, nakon okupljanja ispred zgrade Općine Centar delegacije su položile cvijeće na šehidskom mezarju Kovači. Potom je položeno cvijeće i na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim kod Vječne vatre, u haremu Alipašine džamije, na spomen ploči poginulim pripadnicima Specijalne jedinice Odreda "Zagreb" kao i spomen-obilježju kod mosta na Skenderiji.

{$galerijaFotografija}

Delegaciju Općine Centar predvodio je načelnik Nedžad Ajnadžić koji je podsjetio da su u maju ratne 1992. godine herojski odbranjene zgrade Predsjedništva i Općine, a time i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

 -Istina i sjećanje se moraju sačuvati od zaborava, jer ljudi su često skloni zaboravljanju. U ime Općinskog vijeća, općinske administracije i svoje lično ime svim sugrađanima iskreno od srca čestitam 2. maj. Obećavam da ćemo vjerno služiti njihovim idejama i da ćemo razvijati Općinu Centar i učiniti sve da ubrzamo Evropski put, kako Općine Centar, tako i države BiH - istakao je Ajnadžić.

Dan Općine Centar
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.