open-navfaktor-logo
search
Mostar
Povodom Dana nezavisnosti BiH: Skok u Neretvu Igora Kazića i velika bh. zastava na Starom mostu
Čestitke povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, poslane su i sa najprepoznatljivijeg simbola Mostara, Starog mosta.
01.03.2020. u 12:38
get url
text

Nakon što su uručena priznanja polaznicima škole skokova i medalje za očuvanje 450 godina dugog dječačkog sna, Igor Kazić šampion skokova na noge izveo je skok sa Starog mosta , a sa zip-linea spustio se jedan od članova Kluba skakača u vodu Mostar s velikom zastavom Bosne i Hercegovine.

Tako su svi zajedno obilježili Dan nezavisnosti domovine i uputili čestitku svim građanima BiH.

- Naša djeca, budući šampioni, danas su tu simbolično na Dan nezavisnosti. Zadnjih 20 godina uvijek ovaj dan obilježavali uz most, ali ovo je dosad najljepše organizovana proslava Dana nezavisnosti, jer su uključena naša djeca - kazao je aktuelni šampion mostarskih skokova sa Starog mosta i voditelj Škole Lorens Listo.

{$galerijaFotografija}

Priznanja je dobilo blizu 40 polaznika, među kojim i značajan broj djevojčica, a do početka ljetne sezone, Lorens očekuje da se ta brojka poveća. 

- Ne iznenađuje činjenica da imamo i značajan broj djevojčica. Tu je moja kćerka i njezine prijateljice. Nama je skakanje u genima. Gotovo svačiji otac je skakao. Ako nije otac onda jesu djed ili pradjed. Djeca su hrabra, talenta ima i potrebno je samo da predano rade - naglasio je Listo.

Skok u Neretvu Igora Kazića i velika bh. zastava na Starom mostu, 01.03.2020.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.