open-navfaktor-logo
search
Stari Grad Sarajevo
Povodom Bajrama uručeni paketi roditeljima šehida: Hvala što nas ne zaboravljate
Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, danas su uručeni prehrambeni paketi roditeljima šehida iz Starog Grada Sarajevo.
10.05.2021. u 16:46
get url
text
Podjela paketa
Podjela paketa

Pakete sa prehrambenim namirnicama dobilo je 50 roditelja šehida i poginulih boraca s područja ove općine.

Safija Šehović, pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Stari Grad, kazala je da su obišli roditelje šehida koji imaju najmanja primanja.

- Kraj je mjeseca Ramazana i bliži se Bajram, te je općinski načelnik naložio službi da obiđe majke i očeve šehida i omogućimo im da Bajram dočekaju i provedu na najbolji mogući način - rekla je Šehović.

Najavila je da je u planu i podjela hedija za još 50 šehidskih porodica slabijeg imovinskog stanja.

Podjela paketa u Starom Gradu

Hasan Imamović sa Hladivoda tokom agresije na našu zemlju izgubio je sina. Današnja posjeta ga je obradovala.

- Hvala vam što nas niste zaboravili, to je za mene nešto veliko. Hvala načelniku Hadžibajriću koji ima osjećaja za nas roditelje koji smo izgubili svoju djecu - kazao je Imamović, saopćeno je iz Press službe Općine Stari Grad.

Majka šehida Advija Šetić istakla je da joj mnogo znači što nisu zaboravljeni.

U evidenciji Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu ima 536 šehidskih porodica, a pomoć ovoj kategoriji dijeli se periodično, uz usklađivanje evidencije kako bi svi bili jednako zastupljeni.

Najavljeno je da će u srijedu biti potpisani i ugovori o stipendiranju 222 korisnika, a riječ je o učenicima i studentima iz porodica boračke populacije. Za ove stipendije izdvojeno je 200.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.