open-navfaktor-logo
search
Filip Korać
Povezivan s ubistvom u Zvorniku: Poznati kriminalac iz Srbije uhapšen u Hrvatskoj
Filip Korać, jedan od najpoznatijih srbijanskih kriminalaca, uhapšen je u Hrvatskoj, objavili su beogradski mediji.
30.04.2022. u 09:57
get url
text

Hapšenje je izvedeneo prije nekoliko dana, saznaje Telegraf.rs.

Korać se u pritvoru nalazi od utorka, a Nalazi se u pritvoru od utorka. Tjeralica Republike Srbije ukinuta je za njim prije dvije godine.

Uhapšeni Korać je smatran bliskim saradnikom Luke Bojovića.

Posljednji put u javnosti se o ovom čovjeku govorilo kada je iznijeto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine.

Koraćevo ime se u javnosti često dovodilo u vezu sa likvidacijama ljudi iz kriminalnog miljea u Srbiji, Crnoj Gori, pa čak i u Njemačkoj i Holandiji.

U medijima je 2016. pominjan i kao organizator nereda na tribinama FK Partizan.

Za Koraća se govorili da je u MUP-u evidentiran zbog navodnih nanošenja teških tjelesnih povreda, falsifikovanja novca, krađe, reketiranja, ilegalnog pokušaja prelaska granice, trgovine drogom...

Nikada nije osuđivan za ta djela, a jedino zbog čega je hapšen i zadržan na ispitivanju u Zvorniku, bilo je zbog ubistva Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Prema pisanju medija u Srbiji, poslije Bojovićevog hapšenja u Valenciji, u februaru 2012., Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru.

Prema tim navodima, kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola, Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u Srbiji i zbog toga je trebalo da bude priveden u velikoj akciji policije. Međutim, uspio je da pobjegne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.