Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po pretežno mokrom kolovozu, izuzev dionica u južnim krajevima gdje je kolovoz suh, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Dodatnu opasnost u vožnji predstavljaju oštećenja na kolovozu koja su ispunjena vodom, zbog čega su slabije uočljiva. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj - Vlasenica, Srebrenik - Orašje, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Mostar - Čitluk, Tarčin - Konjic, Cazin - Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.