open-navfaktor-logo
search
SAD
Potvrdio FBI: Ljudski ostaci nađeni na Floridi pripadaju Brianu Laundrieju
Ljudski ostaci pronađeni u srijedu u nacionalnom parku na Floridi pripadaju Brianu Laundrieju, zaručniku ubijene američke blogerice Gabby Petito.
22.10.2021. u 08:39
get url
text

Ostaci su identificirani uz pomoć Laundriejevih dentalnih podataka, potvrdio je FBI.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da su na toj lokaciji pronađene lične stvari koje su pripadale Brianu Laundrieju, ali još nije bilo potvrđeno da su ljudski ostaci koji su pronađeni njegovi.

Vlasti su pronašle ruksak i bilježnicu za koje vjeruju da pripadaju Laundrieju.

Laundriejevi roditelji pomogli su policiji u pronalasku nekih predmeta.

Oni su u utorak navečer obavijestili FBI i lokalnu policiju da žele posjetiti park kako bi potražili svog sina.

Tu su ih dočekali organi reda i pomno ih pratili pri ulasku u park i pretrazi. Kad su pronađeni posmrtni ostaci, policija ih je zamolila da napuste park.

Petito (22) i Laundrie (23) putovali su ovog ljeta po zapadnom dijelu SAD-a bijelim kombijem, a pritom su redovno objavljivali fotografije i priče na društvenim mrežama. Međutim, ti su postovi naglo prestali krajem augusta, a Laundrie se zatim 1. septembra sam vratio u njihovu kuću u North Pointu, gdje su živjeli s njegovim roditeljima. Laundrie je odbio saradnju s policijom, a ubrzo nakon toga i on je nestao.

Posmrtni ostaci Petito pronađeni su u nacionalnoj šumi u Wyomingu 19. septembra, blizu mjesta gdje je par posljednji put viđen zajedno. Mrtvozornik okruga Teton dr. Brent Blue utvrdio je da je njena smrt ubistvo i da je umrla tako što je zadavljena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.