open-navfaktor-logo
search
U toku potraga
Potvrdili zvaničnici: Avion Sriwijaya Aira sa 62 osobe srušio se u more
Vlasti Indonezije saopćile su da se avion Sriwijaya Aira sa 62 osobe srušio u more, javila je Anadolija.
09.01.2021. u 13:30
get url
text

U avionu koji se srušio u more nalazilo se 12 članova posade i 50 putnika, uključujući desetero djece.

VEZANI TEKST - Avion sa 59 putnika nestao sa radara u Indoneziji

Resorni ministar Budi Karya Sumadi je nekoliko sati kasnije novinarima kazao da se avion srušio u more između otoka Laki i Lancang.

U toj regiji sjeverno od Jakarte već je u toku opsežna potraga i pronađeni su određeni predmeti za koje se pretpostavlja da su olupine srušenog aviona.

Glasnogovornica indonezijskog Ministarstva transporta Adita Irawati saopćila je ranije da kontrolori leta ne mogu stupiti u kontakt sa posadom putničkog leta SJ182.

Kontakt sa posadom prekinut svega pet minuta nakon polijetanja, a u toku je potraga za nestalim avionom.

Službenik spasilačke agencije Basarna kazao je da su sjeverno od Jakarte pronađene "krhotine" koje bi mogle pripadati avionu Sriwijaya Aira na letu SJ182, javlja Sky News.

Indonezijska spasilačka agencija Basarnas poslala je brod prema nizu otoka sjeverno od obale Jakarte kako bi istražila područje na kojem se sumnja da je izgubljen kontakt s avionom, rekao je Suryanto Cahyono, voditelj Nacionalnog odbora za sigurnost prometa u Indoneziji.

Indonezijska "Metro TV" javlja da se u avionu nalazilo više od 50 putnika i da je najvjerovatnije pao u more s obzirom na rutu leta i vrijeme polijetanja.

Lokalni mediji su objavili i snimke na kojima se vide predmeti koji su pronađeni na površini mora, a za koje se pretpostavlja da bi mogli biti olupine nestalog aviona.

U Indoneziji je u oktobru 2018. godine u padu putničkog aviona na letu JT610 kompanije Lion Air poginulo 189 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.