open-navfaktor-logo
search
Zbog korona-derneka
Potvrdila dr. Izetbegović: Dr. Šabanović će snositi posljedice
Doktor Jusuf Šabanović, šef Klinike za opću i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, snosit će posljedice nakon što je sinoć na svojoj rođendanskoj zabavi u sarajevskom restoranu Golf Klub okupio veći broj osoba uprkos mjerama zabrane povodom panedmije koronavirusa.
05.05.2020. u 08:53
get url
text

Ovo je za N1 potvrdila generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Povod za feštu na kojoj je učestvovalo više osoba, pjevačica Slađana Mandić, te njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, bio je upravo rođendan dr. Šabanovića.

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

VEZANI TEKST - Njima korona ne smeta: Ministar Košarac na derneku u Sarajevu uz Halida, Šerifa, Koketa...

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako je potvrđeno, 16 osoba koje su učestovale na fešti povodom rođendana bit će sankcionisano. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22.45 sati.

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost "zahvaljujući" jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.