open-navfaktor-logo
search
Demantovao i Baka
Potvrđeno za Faktor: Slišković nije vrijeđao Odovića
Akteri mostarskog derbija kazali su nam da je trener Zrinjskog bio izuzetno korektan prema gostima iz Sarajeva
21.10.2018. u 23:22
get url
text

Zrinjski i Željezničar u subotu su na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali derbi 14. kola BHT Premijer lige u kojem su gosti iz Sarajeva slavili 1:0.

Pogodak odluke postigao je Sulejman Krpić u 62. minuti ne fenomenalnu asistenciju Ivana Čurjurića.

No, ono što je donekle pokvarilo praznik fudbala u Mostaru jeste situacija iz finiša utakmice. Tokom TV prijenosa čule su se psovke i vrijeđanje Milomira Odovića, trenera Plavih. U prvi mah učinilo nam se da je to glas Blaža Sliškovića, stratega Plemića, ali je kasnije utvrđeno da su Odoviću psovali navijači sa tribina.

Starteg Plemića u razgovoru za SportSport.ba demantovao je nesportsko ponašanje prema gostujućem treneru. 

- Ja da psujem svog kolegu i prijatelja na suparničkoj klupi? Nikada u životu takvo nešto nisam uradio niti mi je palo na pamet. Postoji snimak na kojem se jasno da razaznati da se ne radi o mom glasu, nego o glasu koji je došao s tribina. Čuo sam se s Odovićem i njega je začudilo to senzacionalističko pisanje pojedinaca, pa Oda i ja smo veliki prijatelji! Nikada u životu ne bih sebi dopustio da tako nisko padnem - kazao je, između ostalog Slišković.

I akteri mostarskog derbija za Faktor su potvrdili da Slišković nije vrijeđao kolegu Odovića. Naprotiv, potvrdili su nam da je bio izuzetno korektan prema Sarajlijama, a kasnije je i u izjavama za Moju TV, te na presici poslije utakmice poželio gostima sa Grbavice i treneru Odoviću sve najbolje u nastavku sezone.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.