open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Potvrđeno za Faktor: Sarajevo evropski meč igra na Bilinom polju
U kombinacijama za ovaj evropski susret bio je i stadion Grbavica, ali Sarajevo nije moglo prihvatiti zahtjeve Željezničara
29.07.2019. u 12:08
get url
text

Sarajevo će prvi meč trećeg pretkola Evropske lige igrati na zeničkom stadionu Bilino polje, potvrđeno je za Faktor iz kluba sa Koševa.

U kombinacijama za ovaj evropski susret bio je i stadion Grbavica, ali Sarajevo nije moglo prihvatiti zahtjeve Željezničara.

Fudbalski klub Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uvjete treće kategorije. Nakon detaljne analize ponuđenih uvjeta, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici, objasnili su iz Bordo tabora.

Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi su bili trostruko veći od one zaprimljene od Nogometnog kluba Čelik.

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige fudbaleri Sarajeva odigrat će 8. augusta u BiH. Revanš meč imat će sedam dana kasnije gostujući u Norveškoj Rosenborgu ili Bjelorusiji kod BATE-a, u zavisnosti ko izgubi u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka. U prvoj utakmici BATE je kod kuće slavio sa 2:1. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.