Preokret

Potvrđeno za Faktor: Robert Prosinečki ostaje selektor fudbalske A reprezentacije BiH

Objavljeno: 10.09.2019. u 16:41 Autor: S. Š.

Ova informacija potvrđena je za Faktor nakon današnje Vanredne sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH

Robert Prosinečki

FOTO: Hasan Bratić (HB-Press-Agency)

Robert Prosinečki ostaje selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ova informacija potvrđena je za Faktor nakon današnje Vanredne sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH na kojoj se raspravljalo o ostavci koju je Prosinečki podnio nakon poraza od Aremnije u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.  

- Prosinečki je promijenio mišljenje i ostaje na klupi Zmajeva. Dobio je povjerenje Izvršnog odbora i pristao je da ostane i nadam se da će odvesti našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo - potvrđeno je za Faktor. 

Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba „A“ selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Armenije u medijima najavio svoju ostavku u daljem radu. Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sjednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju. Poduzete su adekvatne mjere za rješenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta NS/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad.

Pročitajte šta je o sjednici IO N/FSBiH objavljeno na zvaničnoj stranici Saveza:

- Nakon analize i definisanja mogućih uzroka koji su doveli našu A selekciju u težak položaj ostvarenja direktnog plasmana kroz kvalifikacije na EURO 2020, otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli članovi Izvršnog odbora. Napravljen je okvirni plan rada za naredni period sa ciljem iznalaženja najboljih rješenja u pravcu ostvarenja postavljenog zadatka, plasmana A selekcije na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom. Sa izvjesnom sigurnošću promjena selektora u ovom momentu ne bi polučila pozitivan efekat, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne. Izvršni odbor je donio i odluku da će u narednom periodu poduzeti sve neophodne korake u cilju osiguravanja adekvatnih uvjeta u pravcu ostvarenja zacrtanog cilja, plasmana A reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO 2020 - saopćeno je iz Saveza.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije