open-navfaktor-logo
search
Sele u Mostar
Potvrđeno za Faktor: Poznato gdje će Sarajevo ugostiti Zrinjski i Željezničar
Fudbaleri Sarajeva prve dvije utakmice proljetnog dijela sezone protiv Zrinjskog i Željezničara neće igrati na stadion Asim Ferhatović Hase.
15.02.2023. u 17:48
get url
text

Travnjak na Koševu još nije spreman za utakmice, pa će izabranici trenera Mirze Varešanovića domaće utakmice morati igrati na zamjenskom stadionu, kao i prvom dijelu sezone.

Jesenas je Bordo tim domaćin bio na Bilinom polju, gdje je trebao igrati i meč protiv Zrinjskog (25/26. februar), ali prema posljednjim informacijama ovaj meč ipak neće biti odigran u Zenici (FSBiH želi sačuvati teren za start kvalifikacija i duel sa Islandom koji je na rasporedu 23. marta).

Kako je potvrđeno za Faktor prve dvije utakmice proljetnog dijela sezone Sarajevo bi trebalo igrati u Mostaru na stadionu Rođeni. Radi se o duelima protiv Zrinjskog, te derbiju protiv Željezničara, koji je planiran za 8. mart (zaostali susret iz prvog dijela sezone).

- Direktorica FK Sarajevo me zvala prije dva dana i pitala da li smo saglasni da dvije domaće utakmice proljetnog dijela sezone igraju na našem stadionu. Dali smo pozitivan odgovor. U dopisu je navedeno da će nas informasati o daljnjoj saradnji, što vjerovatno ovisi o tome da li će biti gotov teren na stadionu Koševo - rekao je za Faktor Senad Kevelj, predsjednik FK Velež.

VEZANI TEKST - U FSBiH još ne znaju kada će se igrati fudbal na Tušnju i Koševu: Evo šta je potrebno

Sigurno je da Rođeni ne bi imali ništa protiv da Sarajevo i treći domaći meč igraju na njihovom stadionu, jer će tada upravo igrati protiv Veleža. Kevelj je naglasio kako se spremni na saradnju, čak i zamjenu domaćinstva sa Bordo timom, ukoliko to bude izvodljivo.

Kako je iz FSBiH potvrđeno za Faktor konačnu odluku, odnosno potvrdu Arene Rođeni kao domaćeg stadiona za Sarajevo u duelima protiv Zrinjskog i Želje, trebao bi donijeti Komitet za takmičenje FSBiH na sjednici koja je zakazana za utorak.

Ono što je važno napomenuti da je Sarajevo ispoštovalo procuderu, a koja kaže da klub mora osam dana prije utakmice prijaviti domaći teren. Koševski premijerligaš ne igra Kup, a prve izazove će imati za vikend 25. ili 26. februara, pa je ispunjen i ovaj rok, te nema prepreke da Savez odbije njihov zahtjev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.