Fudbaleri Sarajeva danas nisu otputovali na pripreme u Sloveniju, jer čekaju da im se isplate plaće!

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili iz press službe FK Sarajevo.

Objašnjeno je da je ekipa jutros trebala krenuti za Rogašku Slatinu, ali...

- Istina je, ekipa nije otputovala u Sloveniju zbog biroktarske procedure. Igrači će putovati na pripreme kada im se isplati plaća. Trebali su krenuti jutro, pa smo polazak prolongirali za 12 sati, ali ni do tada problem nije riješen, pa će tim u Sloveniju putovati sutra. Generalno, nije nikakav problem, jer je novac uplaćen i samo se čeka da legne na naš račun - kazali su iz Bordo tabora za Faktor, uz objašnjenje:

- Kako smo promijenili većiniskog vlasnika upravljačkih struktura (Vincenta Tana naslijedio Nguyen Hoai Nam, op.a) prvi put je novac uplaćen iz Vijetnama, a ne iz Malezije, kao do sada. Stoga je procedura u banci potrajalu duže nego inače, odnosno proces verifikacije je znatno duži od očekivanog. No, nema nikakvih problema. U narednih sat, dva sve će biti riješeno, a ekipa će sutra putovati u Sloveniju.

Nezvanično, fudbalerima nisu isplaćene četiri plaće... Nguyen Hoai Nam je 8. marta potvrđen kao novi većinski vlasnik upravljačkih struktura, a očito da od tada nije uplaćivao novac na račun FK Sarajevo, s obzirom na to da je Šejla Jamaković potvrdila da je uplata koja se čeka prva iz Vijetnama.

Nedugo potom oglasio se i Bordo tim zvaničnim saopćenjem, u kojem, između ostalog piše:

- Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Vin grupacije, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam - Bosna i Hercegovina, novčana sredstva poslana od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plaća svim uposlenicima.

Finalno rješenje ove situacije se očekuje tokom dana, najkasnije do sutra, a svim uposlenicima se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i profesionalnosti. Svjesni da su naši uposlenici navikli redovno dobijati svoje plaće i posebne naknade, FK Sarajevo se unaprijed izvinjava zbog perioda koji su nametnule pomenute okolnosti.