open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica Vlade
Potvrđeno pisanje Faktora: Pali izvještaji o radu velikog broja institucija u TK
Nakon današnjeg neprihvatanja, ovi dokumenti bit će upućeni Skupštini TK koja će o njima donijeti konačnu odluku, navode u Vladi TK
24.09.2019. u 19:12
get url
text
Vlada TK: Nisu usvojeni izvještaji
get url
text

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona razmatrani su izvještaji o radu velikog broja kantonalnih institucija.

Ovo je početak onoga što je Faktor već najavio, a to je preispitivanje djelovanja prethodne Vlada TK, kojom je upravljao PDA Mirsada Kukića.

- Na današnjoj sjednici Vlada je odbila da prihvati izvještaje Kantonalne agencije za privatizaciju, Komisije za koncesije TK, Pedagoškog zavoda TK, JU Odgojni centar TK, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, Zavoda za javno zdravstvo TK, JU Služba za zapošljavanje TK, JP Radio televizija TK, JP Međunarodni aerodrom Tuzla, JU Zaštićeni pejzaž "Konjuh" Banovići, Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost "Spreča," JU Veterinarski zavod TK, Kantonalne uprave civilne zaštite, JP Šume Tuzlanskog kantona, JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, JZU Opća bolnica "Dr. Mustafa Beganović" Gračanica, kao i Informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona - stoji u saopćenju nakon vanredne sjednice Vlade TK.

VEZANI TEKST Šta je radila PDA: Preispitivanje vladavine Mirsada Kukića

Inače, radi se o izvještajima o radu i poslovanju kantonalnih organa, ustanova i javnih preduzeća u 2018. godini, koji su povučeni iz skupštinske procedure, a kako bi se sa njima upoznao i novi saziv Vlade Tuzlanskog kantona.

- Nakon današnjeg neprihvatanja, ovi dokumenti bit će upućeni Skupštini TK koja će o njima donijeti konačnu odluku - navode u Vladi TK.

Također, Vlada TK je, zbog nepostupanja Rudnika soli "Tuzla" po zahtjevima Ministarstva privrede TK, narušenog kontinuiteta rada privrednog društva i lošeg poslovnog ambijenta, te neblagovremenog izvještavanja Ministarstva o poduzetim aktivnostima na otklanjanju nastalih problema, zadužila Ministarstvo privrede da preispita rad i odgovornost Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.