open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Potvrđeno pisanje Faktora: Ovi klubovi nisu dobili licence za Premijer ligu BiH i Evropu
Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH održana je jučer u prostorijama N/FS BiH u Sarajevu, a kako je pisao Faktor licencu za Premijer ligu BiH nije dobio zenički Čelik.
29.05.2020. u 15:07
get url
text

S drugre strane bez "zelenog svjetla" za nastup u Evropi, uz Čelik, ostali su Mladost DK i Sloboda, potvrđeno je iz FSBiH.

- Na sjednici su razmatrani zahtjevi klubova koji su aplicirali za izdavanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2020/21.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Ko nije dobio licencu za Premijer ligu BiH, a ko ne ispunjava kriterije za Evropu

Licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH dobili su sljedeći klubovi:

FK Sarajevo Sarajevo, NK Široki Brijeg Široki Brijeg, FK Borac Banja Luka, HŠK Zrinjski Mostar, FK Radnik Bijeljina, FK Mladost Doboj-Kakanj, FK Tuzla City Tuzla, FK Željezničar Sarajevo, FK Zvijezda 09 Bijeljina, FK Sloboda Tuzla i FK Velež Mostar.

NK Čelik Zenica nije dobio licencu za učešće u Premijer ligi BiH.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili sljedeći klubovi:

FK Sarajevo Sarajevo, FK Borac Banja Luka, NK Široki Brijeg Široki Brijeg, HŠK Zrinjski Mostar, FK Željezničar Sarajevo, FK Radnik Bijeljina, FK Velež Mostar, FK Tuzla City Tuzla, i FK Zvijezda 09 Bijeljina.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima nisu dobili:

FK Sloboda Tuzla, NK Čelik Zenica i FK Mladost Doboj-Kakanj.

ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva dobio je licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova N/FS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova - saopćeno je iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.