open-navfaktor-logo
search
Pod nadzorom tužilaca
Potvrđeno: MUP KS provodi istragu i ispituje određeni broj osoba u predmetu "Dženan Memić"
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine provode određene istražne aktivnosti koje uključuju i saslušanje određenog broja osoba u predmetu "Dženan Memić", saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.
02.09.2022. u 11:28
get url
text

- U cilju zaštite interesa istrage, u ovom momentu, nismo u mogućnosti davati više informacija - dodali su u saopćenju.

Postupajući tužioci u predmetu "Memić", zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljaju provođenje redovnih istražnih radnji, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Iz ove institucije navode da više informacija ili detalja u ovom trenutku ne mogu davati.

Kako mediji prenose, pripadnici MUP-a KS od jutros privode službenike Uprave policije Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a u vezi sa slučajem "Memić".

Nova privođenja su uslijedila nakon što je Tužilaštvo BiH 31. augusta pokrenulo istragu protiv bivše tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić, bivšeg tužioca tog tužilaštva Merisa Ćate, koji je bio postupajući tužilac u predmetu "Memić", kao i protiv bivšeg komesara sarajevske policije Vahida Ćosića i vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića, te sarajevskih policajaca - Sakiba Kreme i Nurije Mehića i NN osoba.

Prema medijskim navodima, istraga se provodi protiv više osoba zbog krivičnog djela ubistvo, kao i drugih povezanih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.