Ponedjeljak, 06.07.2020.

Oštećena tri stana

Potvrđeno iz sarajevske policije: Požar na Grbavici izazvao opušak u kanti

FOTO: INES LUČIĆ

Korpa za smeće nalazila se na balkonu stana, a nakon što je planula, vatra se proširila u unutrašnjost stana i stambene zgrade

Uviđajem koji je jutros obavljen u naselju Grbavica gdje su sinoć u požaru oštećena tri stana, konstatovano je da je do izbijanja vatre najvjerovatnije došlo uslijed bacanja neugašenih opušaka cigareta u plastičnu korpu za smeće.

Potvrdio je to portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić, pozvavši se na izjavu ovlaštenog sudskog vještaka protivpožarne zaštite.

Korpa za smeće nalazila se na balkonu stana, a nakon što je planula, vatra se proširila u unutrašnjost stana i stambene zgrade, nanijevši materijalnu štetu na ukupno tri stana.

Požar je, podsjećamo, izbio sinoć u 20.50 sati u stanu na devetom spratu nebodera, u ulici Grbavička 6a u Sarajevu.

Na mjesto događaja izašli su policajci Treće Policijske uprave, ekipe Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je požar lokalizovan u 21.25 sati.

U stanu je zatečena jedna starija žena, koja nije povrijeđena, ali su je ljekari pregledali, dok su prilikom intervencije dvojica policajaca, usljed djelovanja dima, bila prinuđena zatražiti ljekarsku pomoć.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh