open-navfaktor-logo
search
New York
Potvrđeno iz policije: Ubica četvero beskućnika nije imao rasni motiv
I napadač je beskućnik. Za sada se čini da nema nekog određenog motiva, rekao je policijski načelnik Baldassano
05.10.2019. u 19:19
get url
text

Iz američke policije su saopćili da ubica najmanje četvero beskućnika nije imao rasni, starosni ili neki drugi motiv te da je žrtve napao nasumice dok su spavali.

Iz policije su objavili da je beskućnik metalnom cijevi u subotu rano ujutru u New Yorku napao druge beskućnike koji su spavali, pri čemu ih je četvero ubio, dok ih je petero u kritičnom stanju.

Michael Baldassano, načelnik policije južnog Manhattana rekao je da je muškarac nasumično napadao žrtve u kvartu Chinatown s predmetom koji su inspektori pronašli.

Dodao je da 24-godišnji osumnjičeni u pritvoru, ali da protiv njega još uvijek nije podignuta optužnica. Policija je pronašla metalnu cijev, koja je i dalje bila u rukama osumnjičenog, kada je uhapšen nakon što je pobjegao s mjesta zločina.

- I napadač je beskućnik. Za sada se čini da nema nekog određenog motiva. Čini se da niti jedna od žrtava nije napadnuta na rasnoj, starosnoj ili nekoj drugoj osnovi - kazao je Baldassano.

Broj beskućnika u New Yorku u posljednje se vrijeme povećava, u velikoj mjeri zbog nedostatka adekvatnog smještaja. Beskućnici su najugroženiji stanovnici New Yorka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.