open-navfaktor-logo
search
Derbi 11. kola
Potvrđeno Faktoru: U FSBiH nije stigao službeni zahtjev za odgodu meča Sarajevo - Široki Brijeg
U fudbalskim kuloarima pojavila se informacija prema kojoj je rukovodstvo Širokog Brijega nekoliko sati pred današnji derbi susret 11. kola PLBiH protiv Sarajeva poslalo zahtjev za odgodu utakmice.
17.10.2020. u 17:54
get url
text

Kako je za Faktor potvrđeno iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, do danas nije zaprimljen nikakav službeni zahtjev kluba sa Pecare za prolongiranjem meča koji bi trebao početi u 19.05 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

U FSBiH nisu obavješteni da u redovima Širokog Brijega imaju problema s igračima koji su zaraženi koronavirusom, a sve i da jeste tako onda se mora poštovati COVID-19 protokol u kojem su predviđeni svi modaliteti za odigravanje utakmica.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg susret je kojim će se zaključiti prva trećina ovosezonskog izdanja Premijer lige Bosne i Hercegovine, ukoliko izuzmemo susrete koji nisu odigrani zbog obaveza bh. timova u evropskim takmičenjima.

Zanimljivo je da nešto više od sat vremena prije utakmice, u toku objave ovog teksta, u sistem COMET još nisu unesena imena aktera današnje utakmice na koševskom stadionu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.