open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Potvrđena optužnica zbog malverzacija s tenderom GRAS-a za polovne trolejbuse
Ahmića, Hasanovića, te još dvije osobe, uhapsili su pripšadnici FUP-a u akciji "Tender" provedenoj u januaru pod nadzorom Tužilaštva KS i uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) BiH
27.12.2019. u 16:12
get url
text

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amera Ahmića i Elvira Hasanovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Optuženi Amer Ahmić se tereti da je od decembra 2018. do januara 2019. godine zahtijevao novac od vlasnika firme iz Tuzlanskog kantona tako što mu je obećao saglasnost na zaključivanje ugovora o nabavci sedam polovnih trolejbusa. Vrijednost ugovora iznosila je oko 700.000 KM.

Optuženi Elvir Hasanović tereti se za posredovanje pri podmićivanju.

Ahmića, Hasanovića, te još dvije osobe, uhapsili su pripšadnici FUP-a u akciji "Tender" provedenoj u januaru pod nadzorom Tužilaštva KS i uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) BiH na području Kantona Sarajevo.

Postupajuća tužiteljica je uz optužnicu predložila sudu zabranu obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti optuženom Ameru Ahmiću u trajanju od dvije godine, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.