Općinski sud

Potvrđena optužnica protiv uhapšenih u akciji "Mak" zbog trgovine narkoticima

Objavljeno: 22.10.2019. u 12:16

Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, kanabis i amfetamin

FOTO: Arhiv

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke, Armina Mirvića i Edine Džanko za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, kanabis i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifrovanim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Kantona Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali, "ruševina", odnosno, devastirana zgrada Doma penzionera u Nedžarićima.

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću. Pritvor može trajati do 14. decembra 2019. godine ili do druge odluke suda, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije