open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Potvrđena optužnica protiv Nedeljka Dukića, drugog napadača na novinara Kovačevića
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića iz Skender-Vakufa koji se tereti da je zajedno sa osuđenim bokserom Markom Čolićem pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.
19.02.2020. u 13:11
get url
text

Čolić je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora i njemu je jučer na Vrhovnom sudu RS-a održano ročište gdje su žalbe na prvostepenu presudu uložili i odbrana i tužilaštvo. Za Dukićem je bila raspisana međunarodna potjernica, i on se nakon skoro godinu i po bjekstva, sredinom novembra prošle godine predao istražnim organima u Banjoj Luci.

U optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka navodi se da je 26. augusta 2018. godine oko 20.40 sati zajedno sa Čolićem došao u ulicu Banović Strahinje, na parking ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje Kovačević.

Dodaje se da su ga sačekali maskirani sa kapuljačama od duksa i noseći u rukama metalne teleskop palice na rasklapanje, te u momentu kada su uočili da im se približava, potrčali prema Kovačeviću.

- Osuđeni Marko Čolić prišao je oštećenom sa prednje strane i fizički nasrnuo na njega snažno ga udarajući metalnom palicom po glavi, a osumnjičeni Nedeljko Dukić mu prišao sa leđa i zajedno su ga nastavili udarati metalnim palicama po glavi i tijelu. Usljed udaraca je oštećeni pao na zemlju, a Čolić i Dukić su ga nastavili udarati svjesni da nanoseći više udaraca metalnim palicama u glavu, kao vitalni organ, oštećenom mogu prouzrokovati i smrtonosne povrede – navodi se u optužnici.

Kada je Kovačević počeo glasno da doziva u pomoć, Dukić i Čolić su pobjegli. Kovačević je zadobio više povreda, među kojima su  nagnječenje čeonog tkiva mozga i druge povrede po glavi, ramenu, nogama i ogrebotine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.