Stojanović – koji je, kako je ranije potvrđeno za Birn, nedostupan i nalazi se u Srbiji – tereti se da je počinio zločin protiv civilnog stanovništva na području Rajlovca kod Sarajeva.

- On se tereti da je, u svojstvu zapovjednika i upravnika zatočeničkog objekta koji se nalazio u dva hangara-cisterne za naftu na području Rajlovca, imao kontrolu nad stražarima u objektu i učestvovao u nezakonitom zatvaranju oko 150 civila bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Ahatovići, Dobroševići i Bojnik, koji su držani u nečovječnim uvjetima - stoji u saopćenju Tužilaštva.

Kako se navodi, civili su podvrgnuti raznim oblicima fizičkog i psihičkog zlostavljanja, a jedan je odveden i teško pretučen u blizini objekta, nakon čega je preminuo. Njegovo tijelo je odvezeno na nepoznatu lokaciju i do danas nije pronađeno.

Tužilaštvo tereti Stojanovića da je 12. juna 1992. godine naredio i omogućio odvođenje zatočenika na prinudne radove na borbene linije VRS-a u Žunovnici, gdje su bili izloženi smrtnoj opasnosti. Tada je jedan zatočenik smrtno stradao, a više ih je teže i lakše ranjeno.

Stojanović je, prema ranijem saopćenju, trenutno nastanjen u Gornjem Milanovcu u Srbiji.