open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Potvrđena optužnica protiv fatalne Sunite zbog ubistva vlasnika "Vile Ivanković"
Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva HNK protiv Sunite Hindić (1998) iz Travnika, trenutno nastanjene u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.   
20.03.2020. u 14:15
get url
text

Optužnicom se Hindić tereti da je 4. oktobra prošle godine oko 7 sati u objektu "Vila Ivanković" u naselju Buna, kod Mostara, hicem iz pištolja ubila vlasnika tog objekta Ninu Ivankovića. 

- Nakon što je došla do objekta "Vila Ivanković“, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla je u sobu u kojoj se nalazio oštećenik, te je nakon verbalne svađe sa Ivankovićem, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, usljed čega je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta - navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

Hindić se trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ-a Mostar, a prema zadnjem rješenju K antonalnog suda u Mostaru o produženju pritvora od 27.decembra 2019. godine, koji joj je produžen za tri mjeseca i trajat će do 27. marta.

Tužilaštvo je uz optužnicu Sudu dostavilo prijedlog o produženju pritvora protiv optužene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.