- Ona je optužena da je u periodu od marta do jula 2021. godine, kao osnivač i direktorica spomenute turističke agencije, koju je registrovala tek u junu 2021. godine, stupala u kontakte sa većim brojem osoba koje su bili zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH te ih dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala namjeru to i učiniti - saopćeno je Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tako je u navedenom periodu, dodaje se u saopćenju, oko 180 osoba izvršilo uplate cjelokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplaćujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

- Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235.000 KM. Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave Banovići. Tokom istrage su obavljena i relevantna vještačenja - navode iz Tužilaštva TK.