open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo USK
Potvrđena optužnica protiv Agana Bunića zbog nesreće u kojoj je poginula jedna osoba
Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Cazinu je potvrdio optužnicu protiv Agana Bunića (40) iz Bužima zbog saobraćajne nesreće koja se desila u junu 2019. godine u mjestu Donja Koprivna, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.
18.12.2020. u 10:01
get url
text

Osnovano se sumnja da se optuženi Bunić iz nehata, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije se pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj na putevima da je doveo u opasnost život ljudi i prouzrokovao smrt jedne osobe.

Optuženom Buniću je na teret stavljeno krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.

- Osnovano se sumnja da optuženi dana 09. juna 2019. godine, upravljajući prijevoznim sredstvom iz pravca Bužima prema Cazinu, prilikom dolaska u mjesto Donja Koprivna, nije držao vozilo što bliže desnoj ivici kolovoza i nije se kretao prilagođenom brzinom, uslijed čega je došlo do frontalnog sudara s vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač drugog vozila je uslijed zadobijenih povreda preminuo – navode u saopćenju iz Kantonalnog tužilaštva USK.

Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka saobraćajne i mašinske struke.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Cazinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.