open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Potvrđen identitet radnika pronađenog u rijeci Bosni
Potvrđen je identitet muškarca čije je tijelo jutros pronađeno u rijeci Bosni.
11.11.2021. u 15:54
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, poduzetim radnjama i prepoznavanjem potvrđen je njegov identitet, te je utvrđeno da se radi o A. M., rođenom 1978. godine, državljaninu Republike Turske.

VEZANI TEKST - Pronađeno tijelo jednog od dvojice radnika koji su upali u rijeku Bosnu

Riječ je o jednom od dvojice radnika koji su u utorak poslijepodne na gradilištu autoputa Koridora Vc pali u rijeku Bosnu u rejonu naselja Kahrimani kod Žepča. Nastavlja se pretraga terena s ciljem pronalaska drugog radnika.

Kako je javnost već informisana, tokom proteklih dana od timova Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK i pripadnika drugih službi vršena je pretraga korita i obala rijeke Bosne, s ciljem pronalaska tijela dva radnika turske kompanije koja su u mjestu Topčić Polje upala u rijeku Bosnu prilikom izvođenja radova na izgradnji Koridora Vc.

Jutros, oko 9 sati na području mjesta Golubinja, koje se nalazi nizvodno od mjesta nesreće, u rijeci Bosni je uočeno tijelo. Na mjestu pronalaska tijela je obavljen uviđaj od ekipe Sektora kriminalističke policije kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, a paralelno sa tim poduzimane su radnje policijskih službenika na utvrđivanju identiteta pronađenog muškarca, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.