open-navfaktor-logo
search
Put u Saudijsku Arabiju
Poturak otišao na umru, Skupština KS zasjeda 8. januara
Odlazak na umru zastupnika Poturka spominjao se i prošle sedmice kada je Mahir Dević,  šef Kluba SDA, optužio  SDP, NiP i Našu stranku da "štimaju" vrijeme sjednica jer znaju da će Poturak biti odsutan
05.01.2020. u 17:18
get url
text

Dževad Poturak, zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo, otputovao je sa suprugom u Saudijsku Arabiju kako bi obavio vjerski obred - umru. 

-Hvala dragom Gospodaru na pozivu da sa suprugom obavim vjerski obred umru, da obiđemo časna mjesta Meku i Medinu ... - napisao je Poturak na Facebooku uz fotografiju sa suprugom. Fotografija je snimljena na aerodromu u Istanbulu. 

Odlazak na umru zastupnika Poturka spominjao se i prošle sedmice kada je Mahir Dević,  šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), optužio  SDP, NiP i Našu stranku da "štimaju" vrijeme sjednica jer znaju da će Poturak biti odsutan. 

Dević je tada izrazio nezadovoljstvo zbog odbijanja da se zahtjev kojeg je potpisalo 18 zastupnika, a koji se odnosi na biranje novog člana Kolegija iz reda Bošnjaka, stavi na dnevni red sjednice.

- To je jedno drsko ponašanje. Ovdje uopće nije stvar vremena. Stvar je da aktuelni Kolegij pokušava da zakazuje sjednice kada znaju da nekih naših kolega nema. Kolega Poturak treba da ide na umru, oni to znaju i sada pokušavaju da zakazuju neke sjednice kada on nije tu – pojasnio je tada Dević.

VEZANI TEKST - Dević: Poturak treba da ide na umru, oni to znaju i pokušavaju tada zakazati sjednicu

U međuvremenu u Kolegij Skupštine je umjesto Elmedina Konakovića izabran SDA-ov Mirza Čelik, koji je ujedno i predsjedavajući Skupštine KS. 

Nova sjednica Skupštine zakazana je za 8. januar, a na dnevnom redu trebao bi se naći Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2020. godine; Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

 

 

Hvala dragom Gospodaru na pozivu da sa suprugom obavim vjerski obred Umru, da obidjemo časna mjesta Meku i Medinu ..

Posted by Poturak "BH Machine" Dzevad on Sunday, January 5, 2020
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.