open-navfaktor-logo
search
Suđenje
Potresno svjedočenje supruge ubijenog Krunića: Sin mi je rekao kako se "prepao da se tati nešto desilo"
Supruga ubijenog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića Tamara Krunić zatražila je danas od vijeća banjalučkog Okružnog suda najstrožije kazne optužene za ubistvo.
11.06.2020. u 14:17
get url
text

U Okružnom sudu u Banjoj Luci za ubistvo Krunića i radnika njegovog osiguranja Žarka Pavlovića 22. aprila 2019. godine, sudi se Benediju Đukanoviću (42) i Emiliju Baldi (53) i Rodoljubu Gajiću (35).

Prisjećajući se vremena prije ubistva, Tamara Krunić je navela da je imala utisak da je njen muž u posljednje vrijeme imao neku bojazan jer je pojačao osiguranje.

Govoreći o dešavajnjima kritične večeri izjavila je kako je čula rafalnu paljbu, a potom i pucnje iz pištolja. Objasnila je da je tada bila u kući, te da je osjetila strah i nemir.

- Izašla sam vani i pitala radnika osiguranja da li zna šta se desilo. Bila je neka utakmica, pa smo pomislili da otuda dolaze ti pucnji - rekla je Krunićeva supruga.

Dodala je da je tada nazvala Slavišu, ali odgovora nije bilo.

- Poslije rafala sam čula i pucnje iz pištolja. To mi je unijelo još veći nemir. Čak je i jedan od naših sinova, koji tada nije spavao, bio uznemiren. Rekla sam mu da je da je to zbog navijača, a sin je rekao: "Ja sam se prepao da se tati nešto desilo" - ispričala je Tamara Krunić.

Nakon što je čula vozilo koje pristiže pred kuću, izašla ja napolje i pritrčala autu, te Slavišu zatekla nepomičnog.

- Pokušala sam da ga dozivam, ali nije bilo odgovora. Vidjela sam i nepomično tijelo Pavlovića - navela je svjedokinja Krunić.

Objasnila je da je krvav bio i Krunićev vozač Goran Ilić, koji je ranjen iste večeri u razmjeni vatre.

- Imala sam nadu da je Slaviša živ, tražila sam da ga odvezu u bolnicu - izjavila je Krunić.

Danas je svjedočila i Tatjana Pavlović, supruga ubijenog Žarka Pavlovića, koja je također zatražila najstrožiju kaznu za počinioce, posebno za optuženog Gajića.

- Ne želim da čujem ni njegovo ime. Odgovoran je za smrt mog supruga, to tvrdim - rekla je Pavlović.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. godine do 22. aprila te godine, na području općine Laktaši, zajedno sa pokojnim Željkom Kovačevićem koji je ubijen u razmjeni vatre, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine u večernjim satima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Optužnica Rodoljuba Gajića, u to vrijeme zaposlenog u Krunićevoj firmi Sector Security d.o.o. i angažovanog na poslovima osiguranja Krunićeve supruge i djece, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.