Srijeda, 26.02.2020.

Izmir

Potresno: More izbacilo na obalu cipelice i odjeću stradalih sirijskih mališana

U vodama Egejskog mora sinoć kasno se prvernuo čamac s 19 migranata koji su pokušali preći na grčki otok Hios. More je jutros izbacilo na obalu cipelice i odjeću sirijskih mališana koji su izgubili živote u nesreći

Cipelice, dječija odjeća, fotografije, pasoši, prsluci za spašavaje, sve to je jutros more izbacilo na obalu turskog grada Izmira, nakon što je sinoć potonuo čamac nakon čega je život izgubilo 11 migranata, među kojima osmero djece.

U vodama Egejskog mora sinoć kasno se prevrnuo čamac s 19 migranata koji su pokušali preći na grčki otok Hios.

Stanovnici četvrti Yali u Izmiru čuli su povike i pozive u pomoć iz pravca mora, zbog čega su obavijestili lokalnu žandarmeriju.

Utvrđeno je da je potonuo čamac koji je prevozio neprijavljene migrante. Iz mora je spašeno najmanje osam osoba, a izvučena su tijela ukupno 11, od kojih su osam tijela maloljetnih osoba. Povrijeđene osobe su prebačene u bolnicu, a tijela stradalih u mrtvačnicu.

Naknadno je utvrđeno kako je riječ o sirijskim izbjeglicama.

Ono što je bilo veoma potresno vidjeti jesu cipelice i odjeća sirijskih mališana, kao i fotografije, pasoši i prsluci za spašavaje koje je more jutros izbacilo na obalu kod Izmira.

Kao uzrok nesreće navodi se prekoračenje kapaciteta broja osoba koji je predviđen za taj tip čamca.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh