Hiljade spasilaca i dalje traga za nestalima ispod ruševina u albanskim gradovima Drač i Thumane. Do sada su pronađena, kako javlja portal shqiptarja.com, tijela 40 žrtava, a strahuje se da ispod ruševina ima još mrtvih. 

Nakon potresa magnitude 6,4 stepena, najsnažnijeg koji je zadesio Balkan posljednjih desetljeća, Tirana je proglasila vanredno stanje u dva potresom najpogođenija grada: Draču na Jadranskom moru i Thumaneu sjeverno od Tirane.

Iz Thumane i dalje stižu loše vijesti. Spasioci su ispod ruševina jedne zgrade izvukli tijela zaručnika. Almir Cara i Stela Steneci ostali su zarobljeni u svom stanu. 

Stela je prije dvije godine izgubila oca. Živjela je sa majkom i bratom, a u noći kada se dogodilo katastrofalni zemljotres bila je sa svojim zaručnikom Almirom.  Njihova tijela pronađena su u blizini vrata. 

Spasioci su iz ruševine, osim njihovih tijela, izvukli i tijelo malog djeteta, javlja portal balkanweb. com.  Oni su pokušavali da zaštite dijete, koje prema pisanjima albanskih portala se preziva Vata, ali nisu uspjeli. 

-Žrtve su bile na vratima, pokušale otvoriti vrata i bile su blokirane.  Bila je tu mlada djevojka koja je držala dijete u rukama - rekao je rukovodilac operacije spašavanja.