open-navfaktor-logo
search
Uputili prigovor
Potres u bh. rukometu: Iz Premijer lige ispalo pet klubova, u RS-u se ne slažu
RK Hercegovina Nevesinje, MRK Iskra Bugojno, RK Bosna Visoko, RK Gradačac i RK Kakanj napustili su rukometnu Premijer ligu Bosne i Hercegovine, objavljeno je u zvaničnom biltenu Rukometnog saveza BiH.
24.05.2023. u 15:18
get url
text

To bi moglo rezultirati potresima u bh. rukometu, jer u entitetskom Savezu RS-a smatraju da se radi o grubom kršenju normativnih propisa RSBiH i nepoštivanju odluke donesene od strane Nadzornog odbora RSBiH.

Rukometni savez RS danas je uputio prigovor na bilten broj 30 Premijer lige BiH za muškarce koji potpisuje komesar takmičenja Alija Hasić.

Iz entitetskog rukometnog saveza podsjećaju da je na osnovu odluke Nadzornog odbora RSBiH od 7. aprila 2023. godine stavljena van snage odluka Upravnog odbora RSBiH od 3. augusta 2022. godine o ispadanju pet klubova iz Premijer lige za muškarce u sezoni 2022/23.

Savez sa sjedištem u Banjoj Luci smatra da Premijer ligu BiH trebaju napustiti tri ekipe i to: RK Bosna, RK Gradačac i RK Kakanj.

Napomenuli su da će preko svojih predstavnika u RSBiH preduzeti sve radnje da se primjene akti i odluke RSBiH i predložili da se izvrši izmjena biltena broj 30 u pogledu klubova koji napuštaju takmičenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.