open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Potraga za serijskim kradljivcem: Ukradenim "mercedesom" skrivio dvije nesreće, pa pobjegao
Banjalučka policija traga za 24-godišnjakom zbog krađe "mercedesa" kojim je skrivio dvije nesreće i pobjegao.
18.10.2020. u 14:58
get url
text

Kako je danas saopćila Policijska uprava Banja Luka, radeći na rasvjetljavanju dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile 16. oktobra sa vozilom "mercedes", kada je nepoznati izvršilac pobjegao smjesta nesreće, policija je identifikovala da se radi o R. R.

Nezvanično, traga se za Rankom Rakićem, koji je policiji odranije poznat po brojnim krivičnim djelima.

- Utvrđeno je da je R.R. otuđio automobil "mercedes", sa kojim je i učestvovao u saobraćajnim nezgodama, čime je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari. Vozilo je pronađeno i bit će vraćeno vlasniku - kazali su iz policije.

Rakić je hapšen i u augustu ove godine također nakon krađe vozila, ali i novca. U kritičnom periodu kamere su ga snimile i kako iz jedne prodavnice krade plastičnu lutku.

Prema podacima policijskih uprava Prijedor i Banj Luka, Rakić je prijavljivan zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda, krađa i drugih krivičnih djela.

Ranko Rakić je tražen i u Njemačkoj.

Rakić, koji je inače rođen u Bohumu, u periodu od 2008. do 2016. godine počinio je 36 krivičnih djela u ovoj zapadnoevropskoj državi, piše Srpskainfo.

Posebno se ističu krivična djela povezana s narkoticima, zatim pronevjere novca, krađe i provale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.