open-navfaktor-logo
search
Prokoško jezero
Potraga za nestalim Harisom Nalčom nastavlja se i danas
Potražne ekipe i dalje ne gube nadu da je nestali mladić živ, budući da se radi o iskusnom planinaru, kojem je ovaj teren poznat
03.10.2018. u 08:53
get url
text

Potraga za Harisom Nalčom, 35-godišnjakom iz Fojnice, kojem se od subote navečer gubi svaki trag, nakon što je posljednji put viđen na Prokoškom jezeru, dosad nije urodila plodom i bit će nastavljena i danas, potvrdila je za Faktor glasnogovornicaFederalne uprave civilne zaštite Majda Kovač. 

- Pored pripadnika FUCZ-a, u potragu su uključeni i pripadnici GSS-a, planinari, lovci, porodica i prijatelji. Nešto više od stotinu ljudi je krenulo u potragu. I dalje potragom rukovodi FUCZ. Napraveljene su zone potrage sa zadacima i grupe koje će u svakoj zoni raditi. Vrijeme je danas, nasreću, idealno, nema magle, ne pada kiša, nije hladno i puno će biti lakše ljudima da rade - kazala je Kovač. 

Dodala je da su na terenu i psi za potrage FUCZ-a, te se nadaju da će potraga uroditi plodom. 

Za mladićem od nedjelje traga veliki broj ljudi, kako pripadnika Civilne zaštite, GSS-a, volontera, planinara, prijatelja i rodbine, ali, nažalost, nikakvih novih tragova nema. Pored određenih dijelova terena, pregledane su i kolibe koje se nalaze od Prokoškog jezera do Brusnice i Pogorelice.

Nalčo je posljednji put viđen u subotu oko 22 sata kod logorske vatre na Prokoškom jezeru, gdje je boravio na studentskom pohodu. 

Potražne ekipe i dalje ne gube nadu da je nestali mladić živ, budući da se radi o iskusnom planinaru, kojem je ovaj teren poznat, a pojavio se i čovjek iz Fojnice, koji ga je navodno vidio u nedjelju oko 11 sati kako ide prema Sarajevskim vratima. 

- Provjeravaju se još neke indicije i informacije koje su se pojavile o tome gdje bi se on mogao nalaziti. Ta mjesta će se provjeriti danas. Jučer su provjeravane i neke kuće, planinarski domovi, štale koje su napuštene, vikendice i tako dalje. Danas će biti provjerene sve informacije koje su pristigle u PS Fojnicu, kao i nekim ljudima na terenu - kazala je Kovač. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.