open-navfaktor-logo
search
FUCZ
Potraga za nestalim dječakom i Almirom Gluhićem danas intenzivirana
Federalna uprava civilne zaštite sa svojih 40 pripadnika, šest čamaca sa posadama - timovima za spašavanje na vodi, kojima su pridružilo osam članova SRK Neretva sa dva čamca, pretraživat će koritom rijeke Bosne od Begovog Hana do Doboja
24.05.2019. u 11:11
get url
text

Potraga za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali Mračajski potok, u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju, jutros je intenzivirana.

Federalna uprava civilne zaštite sa svojih 40 pripadnika, šest čamaca sa posadama - timovima za spašavanje na vodi, kojima su pridružilo osam članova SRK Neretva sa dva čamca, pretraživat će koritom rijeke Bosne od Begovog Hana do Doboja, a u zavisnosti od situacije na terenu potraga će biti proširena.

U potragu su uključeni i timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, Kajakaški klub "505" iz Žepča, GSS Žepče, a pridružili su se i lovci, članovi porodice i mještani.

Potragu na vodi dodatno otežava smanjena vidljivost usljed zamućenosti rijeke Bosne pa je isključen angažman ronilaca. Otežavaju je i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke koje treba pregledati, kao i postojanje minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča, zbog čega FUCZ dodatno poziva na oprez sve one koji učestvuju u potrazi.

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu ulazi u svoj deseti dan, a za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja. Potraga je od 5. maja fokusirana na rijeku Bosnu kada je njegova odjeća i lične stvari pronađena na obali ove rijeke u mjestu Porobići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.