Eksperimentalni projekt "Gürtefläche WEST" transformisao je dio javnog gradskog prostora u blizini željezničke stanice u postor za opuštanje.

Cilj ozelenjivanja bečkih ulica je smanjenje vrućine, a istovremeno i poboljšanje kvalitete života stanovnika. Drvena bina koja je postavljena bit će korištena u večernjim terminima za plesne nastupe, koncerte, čitanja, a u toku dana namijenjena je za piknike.

Građani mogu donijeti svoju hranu i konzumirati je u tom okruženju, dok se u sklopu oaze naravno nalazi i kiosk koji nudi informacije o projektu kao i hranu i piće. Glavna atrakcija je bazen dužine devet, širine četiri i dubine 1,4 metra koji gostima nudi priliku da se rashlade tokom vrelih ljetnih dana. Na raspolaganju su im i kabine za presvlačenje, toaleti i tuševi, svakog radnog dana od 10 do 22 sata i sve do 30. augusta 2020.

Gürtelfrische WEST je projekt okruga sedam i 15 razvijen u saradnji sa institucijom KÖR - Umjetnost u javnom prostoru Beča i uz podršku Agencije za mobilnost Beč. Ulaz je slobodan za sve posjetioce, saopćeno je iz Eurocomm PR Sarajevo.